I Danmark tager de fleste på skiferie til enten Sverige, Norge eller en tur sydpå ned til Alperne, hvor især Østrig og Schweiz er meget populære. Men dette gør vi mest af magelige hensyn, da afstanden til disse skisportsområder er relativ kort og dermed mere økonomisk overkommelig, men faktisk findes der endnu mere populære skisportsområder i for eksempel Canada og Grønland. Der er nemlig lavet brugerundersøgelser om de bedste skisportssteder i verden, og her er Canada oftest kåret som verdens bedste.

Derfor er Canada et populært skisportssted

Der falder ikke mindre end hele 12 meter sne i Whistler Canada, og derfor er dette mange år i træk blevet kåret til det bedste skiområde i Nordamerika. Det er derfor et ideelt skiområde for både begyndere og øvede skiløbere, og især fordi der er så stort et offpiste område, der er et frit område til skiløb udenfor de faste skiløjper. At der samtidigt er masser af gode begynderbakker og en helt fantastisk skiskole med super faciliteter til børn gør blot området endnu mere besøgt. Også andre områder i Canada er yderst populære skisportsområder såsom disse:

  • Fernie i BC Canada
  • Red Mountain i Canada
  • Cypress Mountain

Her kommer der hvert år så meget frisk sne, at det er et herligt område at boltre sig i, og desuden er afterski faciliteterne helt i topklasse med hyggelige restauranter og barer.

Andre anbefalelsesværdige skisportsområder

Det er trods alt noget hurtigere og billigere at rejse ned til Alperne på skiferie, og her finder man også masser af gode skisportssteder for både børn, begyndere samt for de erfarne skiløbere. Man bør kende til skiområdet Verbier i Schweiz, der også er blandt favoritterne til verdens bedste skisportssted. Her er himlen næsten altid blå samt med fantastisk sne i området både på pisterne og løjperne samt offpiste. Skulle man komme til Grønland, så findes der skisportsområdet Ilulissat Isfjord, som er helt eventyrligt. Her kommer man frem på med slædehunde, og her finder man verdens smukkeste langrendsområde med kæmpemæssige isskruninger og blå isbjerge. Udsigten er helt fænomenal, og løjperne er fint markeret, og der er masser af sne at boltre sig i det kuperede terræn. Italien har også flere gode anbefalelsesværdige skisportssteder som Livigno samt Alanga, der begge har gode offpiste områder for alle.