Langrendsskiløb stammer fra Norge, hvor Sondre Norheim fra Morgedal i Telemark revolutionerede disciplinen i 1870’erne. Dertil kommer, at Norge er et smukt land, så hvis du er nysgerrig på langrend og Norge, kan det kun anbefales at du kombinerer de to og prøver kræfter med skirejser i Norge.

Langrendsski i Norge

Langrend har et særligt sted i norsk kultur og historie, udover at være yndet tidsfordriv om vinteren. I årenes løb har skiløb udviklet sig fra at være et transportmiddel til et socialt fænomen samt en sportsgren. Norge har traditionelt domineret skisporten og olympiske arrangementer, hvorfor man også finder nogle af de største sportsstjerner i landet.

Avancerede skiløbere kommer til Norge for at stå på ski på bjergsiden og vil ofte opdage uberørt natur, der er meget vanskeligere at komme til om sommeren. De eventyrlystne bør dog gøre sig bekendt med de lokale forhold og vejret, da der ofte forekommer laviner i bjergene, normalt under eller lige efter store snefald.

Det anbefales derfor, at nybegyndere starter med lettere skråninger, som du finder i de fleste dele af Norge, selv i kystområderne, om vinteren, der er familievenlige og helt sikre. De største og mest populære skisportssteder ligger i bjergene i det centrale, østlige og sydlige Norge, som Holmenkollen i Oslo, Gålå, Sjusjøen i Hedmark, Hovden i Setesdal og Geilo i Hallingdal.

Kom på skirejse i Norge med Oslobåden

Påbegynd den gode stemning allerede i København, når i lager på skirejse til Norge med Oslobåden. I stedet for at flyve til Norge, så prøv en kør selv ferie kombineret med en skirejse til Norge, hvis du virkelig vil udnytte tiden og opnå den perfekte skiferie stemning.

Du kan booke turen med Oslobåden gennem DFDS Seaways, hvor du enten kan booke en enkelttur eller tur/retur, når du drager på skirejse til Norge.