Som med alle andre adventure sportsgrene handler snowboarding også om progression og præcision. Når du studerer nedenstående tips, bør du derfor ikke kun overveje progression med hensyn til at lære færdigheder men også huske på at værdsætte din tid på pisterne. For at anvende et gammelt surfing ordsprog; ’den bedste snowboarder er den, der har den sjovest’, er målet her ikke kun at have det sjovt for en sæson eller to, men som en progression i løbet af et helt liv.

1. Beskyttende gear

Hvis du er ved at lære at stå på snowboard som ung, er dette knap så vigtigt, men for voksne snowboardere anbefales det i højeste grad at udstyre sig med beskyttende gear som håndbeskyttere, da det er en del sværere at komme sig over en skade, jo ældre man er.

2. Blød sne

Sørg for at have forudsætningerne og vejret i orden, når du skal lære at stå på snowboard. Der er ingen grund til at bevæge sig ud på glatis. Det er langt bedre at vente til ud på eftermiddagen, når solen står på og gør sneen blød.

En vigtig del af din progression ligger altså i din viden om forholdene.

3. Se, hvor du vil hen

Dine øjne lede resten af kroppen. Du kan øve dette lige nu bare ved at stå op og læse dette. Sæt dine fødder i en skulder-bredde snowboard eller skateboard holdning. Løft dit hoved, så du søger fremad. Slap af i skuldrene, lad dine arme hænge løst. Se så til venstre og drej hovedet 90° til venstre. Hvad sker der med dine skuldre? Føler du et subtil vægtskifte i dine fødder? Din højre skulder skal nu drejes halvvejs mellem dine fødder. Nu roterer du langsomt og jævnt, startende med hovedet og ser tilbage til højre. Drej hele vejen rundt, indtil du lander 180° over højre skulder. Som du svinger tilbage, opdager du, hvordan vægten falder fra dine hæle og op på tæerne.Dette er grundlaget for kant kontrol. Det hele starter med, hvor man ser hen og vil derefter udmønte sig i vægtskifte mellem dine hæle og tæer, og i sidste ende hele din krop.

4. Øvelse gør mester

Selv hvis du ikke er på pisten kan du øve det sidste punkt og begynde at få vægtskiftet ind i din muskelhukommelse blot ved at øve ude i gården eller i stuen.