Hvis manden vil tage hele familien med på en sjov skiferie til udlandet, mens konen måske hellere vil tage et spa ophold med masser af wellness og komfort, så kan man faktisk kombinere begge typer ferie ved at tage på skiferie til Sölden. Sölden er et skisportssted i Østrig, der ligger nær ved Ötztal området, og stedet er faktisk Østrigs tredje mest populære, hvilket måske skyldes den tilbagevendende World Cup, der afholdes her.

Men dette skisportssted har så mange varierende tilbud, at der er noget for enhver smag, og det gælder både mænd, kvinder og børn. Her er altid sne, da der findes to gletsjere i området, og her findes pister til både børn, begyndere samt til de mere erfarne skiløbere. Man kan også benytte kælkebakkerne, skøjtebanerne samt snowboards med freestyling, og her afholdes mange events her hvert eneste år.

 

Afterski i Sölden

Afterski er et velkendt fænomen i Østrig, som folk kommer langvejs fra for at opleve. Efter mange timer i sneen, så bliver folk trætte i benene, og man slapper af på en café, restaurant eller pub, hvorefter man måske skal ud at shoppe i butikkerne eller dyrke andre former for sport. Der afholdes også mange koncerter i området, og mange besøger også Freizeit Arena, der jo er et rekreationscenter med egen svømmehal, sauna, fitness, tennisbane, bowling, biograf og restaurant. Wellness er et kapitel for ig selv, da man virkelig bør forkæle sig selv med en tur i de Thermalske Bade i Längenfeld. Her kan man virkelig få givet sin krop en tiltrængt behandling, som kan opvarme og afspænde de ømme muskler. Man kan også få meget ud af en tur til badelandet Aqua Dome, der ligger 10 minutters kørsel fra centrum. Husk man rejser gratis med busserne i området, idet man blot skal vise sit liftkort. Aqua Dome er et kæmpemæssigt wellness område, hvor man finder alle former for luksusbehandlinger til sin krop, så man bør give sin partner en billet hertil, men msåke har alle brug for en kærlig behandling her.

 

Transport til

Skisportsstedet ligger nede ved Alperne tæt på byen Innsbruck i Østrig, og man kan naturligvis flyve hertil, idet der kører busser og taxi til de nærmeste skisportssteder herunder til Sölden. Mange rejser herned på ferie i deres egen bil, så de nemt og bekvemt kan køre direkte til stedet, og det er både billigere og nemmere end andre transportmetoder, og desuden kan man jo besøge andre attraktioner på turen hertil. Man skal blot programmere sin GPS hertil, eller man kører sydpå og sigter efter Innsbruck eller Salzburg, da alle de kendte skiområder ligger her. Hvis man kommer direkte fra Danmark gennem de tyske motorveje, så har man sikkert passeret Hannover, Kassel og Memmingen Herfra fortsætter man ad hovedvej 7 mod Kempten, og herfra fortsætter man ligeud ad rute 171 gennem byen Imst, hvorefter Sölden kommer lige bagefter. Man bør i forvejen reservere overnatninger her, så man ikke kommer uforberedt, og på Sunwebs hjemmeside finder man kør-selv-skiferier til Sölden, og man får både overnatning og liftkort med i prisen.

 

 

Billede: eggerbraeu

Billede: Leo-setä