Det kan være vanskeligt at lære børn og andre nybegyndere at stå på ski, og nogle har mere talent for dette end andre. Noget af det vigtigste er måden at lære skisport på, således man har tålmodighed og udholdenhed, så man ikke giver op, hvis det i starten virker for svært og uoverskueligt. Der findes simpelthen forskellige tips og tricks til, hvordan man kan gøre undervisningen sjov og underholdende, således nybegynderne morer sig og glæder sig over hver lektion om at lære skisport. Ved at indblande konkurrencer og lege kan man gøre undervisningen meget sjovere, hvilket giver gode resultater med hensyn til at lære nybegyndere at stå på ski og dyrke forskellige former for skisport.

Hvilke former for skisport findes der?

I starten gælder det især om at introducere børnene for de forskellige former for skisport, således de bedst kan finde deres favorit sport indenfor skisporten. Det drejer sig især om disse kategorier:

  • Kælkning ned af bakkerne.
  • Snowboarding.
  • Stå på langrend med ski.
  • Slalom med ski.

På en skiskole for børn kan man få god undervisning i at stå på ski, og børnene plejer at blive parate til at lære skisport fra omkring 3-års-alderen. Det er altid sjovest at lære forskellige teknikker, når man befinder sig i en klasse med andre jævnaldrende, og det gælder også indenfor skisport. Det er sjovt at konkurrere indbyrdes for de forskellige deltagere, og det er altid rart at kunne sammenligne sig med andre på samme niveau, og det allersjoveste er, når man leger forskellige spil, lege og konkurrencer.

Spil og konkurrencer i sneen

  • Caterpillar Relay er et teamwork spil, der er designet til at undervise om korrekt fodarbejde på pisterne. Man deles op i 2 hold med 4 personer på hvert hold. Man skal have sine ski på og stå på en række, hvor man holder fast i makkeren foran. Nu går det så ud på at komme frem til målstregen hurtigst muligt, hvilket holdene konkurrer mod hinanden.
  • Ankel Drejespillet kan bedre lære deltagerne, hvordan man på en korrekt måde skal dreje sine ankler under et skiløb på pisterne. Træneren bør stille sig på bunden af skibakken og observere antallet af ankelsvingninger, før man når ned til bunden af bakken. Man bør lege, at fødderne virker som vinduesviskere, således man tager nogle brede bevægelser hver gang.
  • Stepping Game er et spil, hvor man kan forbedre sin udholdenhed, balance og holdning på skråningerne. Man har en observerende træner, mens man træner sammen med en partner. Det gælder om at nå op på toppen hurtigst muligt.
  • Figuren otte skispil er designet til at forbedre din drejeværdi såvel som din evne til at stå på ski i et grundlæggende slalom-løb. Man starter løbet samtidigt, og når træneren giver signal, så løber du og din partner til hver sin side, hvorefter I skal stå på slalom indtil den næste slalompæl, hvor I så skal tilbage igen og på den måde danne et ottetal.