Parallel skiløb er den slags skiløb, der ser godt ud på pisterne. Når du får styr på det grundlæggende, kan du bevæge dig hurtigere, dreje hurtigere og begynder at få lidt mere selvtillid, som du indtager pisterne.

Det er dybest set skiløb med dine fødder og ski parallelle med hinanden i stedet for i V-formation af sneplov som er en teknik mange nybegyndere, der er lettere usikre på skiene, kaster sig over. Parallel skiløb er hvor det virkelige skiløb begynder. Når du er er blevet en haj til at plove, er du klar til at gå videre til lektionerne i parallel skiløb, der i bund og grund er den mest rigtige måde at stå på ski på.

Og heldigvis for dig, behøver du ikke at drage på skiskole i Alperne hver weekend for at blive god til det. Der findes nemlig også steder tættere på Danmark, som Sverige og Norge, hvor man kan stå på ski. Derudover findes der også skianlæg i Danmark, som Hedeland skicenter, i hvis man gerne vil øve sig lidt oftere og ikke har muligheden og midlerne til at drage alt for langt væk.

 

Kom videre fra plov til parallel skiløb

Den første ting du skal være i stand til at gøre, er at skabe balance mellem din vægt på dine ski, når du drejer. Ski på et ben? Med vilje? Det er da vanvid! Jeg ved, det lyder latterligt? Men når du har mestret dette, vil du være i stand til at få mere tav på parallel skiløb.

Når du udfører en sneplov, forbliver din vægt nogenlunde jævnt fordelt over begge ski. Med parallel skiløb flytter din vægt sig for det meste til ydersiden af skiene. Dette kan altså være et godt sted at starte med at eksperimentere, hvis du vil blive mere sikker i parallel skiløb.

Dernæst er du nødt til at flytte din vægt fra at være lige udenfor skiene til at være på de indvendige kanter af de to ski. Dette er kendt som kant og er rygraden i parallel skiløb.

Ved at mestre dette, bliver du ikke alene mere sikker på skiene, du kan også lære at vende og dreje dig bedre på skiene, hvilket kan gøre skiløb meget sjovere. Det er her du begynder at føle dig som en professionel skiløber. Det gør også din balance bedre og giver dig en bedre kontrol over skiene, så du for eksempel kan undvige et fald.

Når du mestrer dette, er skiløb pludselig meget lettere, mere yndefuldt og 10 gange sjovere.

Det handler om at bruge din vægt og tyngdekraften til at få skiene på arbejde for dig.