De mest besøgte skisportssteder i Europa er Norge, Sverige, Tyskland og landene beliggende omkring bjergkæden Alperne, da man i disse lande finder de bedste vilkår for at holde en vellykket skiferie. I disse lande findes bjerge med gletsjere, så her er der masser af sne hver vinter, så det er muligt at stå på ski og snowboard ned ad bjergsiden i separate adskilte områder, så man ikke forstyrrer hinanden unødvendigt.

 

Skiområder i Norge

Her kommer en oversigt over de 10 førende skiområder i Norge, som har det største og mest varierede udvalg af vinteraktiviteter for både børn og voksne, så disse steder er de mest besøgte.

 

  1. Trysil er uden sammenligning Norges største skicenter, og her findes 40 lifter og over 70 pistekilometer på tre sider af fjeldet, så totalt set er dette område et af Europas mest varierede skiområder med egen skiskole og masse af aktivitetsforslag.
  2. Hemsedal har mere end 20 lifter, og her er over 50 km med pister, som både er sikre og sjove for både børn og voksne.
  3. Området Hafjell/Kvitfjell ligger lidt nord for Lillehammer, og her finder man rigtig gode skifaciliteter, så man afholdt også OL i vinterlegene her i 1994. En gondolbane sikrer transporten op ad fjeldet, ogder findes i alt 40 alpine pistekilometer fordelt på mere end 30 pister.
  4. Geilo er et af Norges ældste skisportssteder, og her finder man omkring 40 pister og flere terrænparker, og området er også i verdensklasse, når der kommer til kite-skiing. Desuden finder man her de mest familievenlige skiområder med børnevenlige nedfarter og masser af aktiviteter for de mindste.
  5. Myrkdalen ligger nær ved Voss, og her finder man omkring 25 lifter og masser af aktiviteter for både børn og voksne. Stedet er især kendt for sine guidede skiture og gode langrendsmuligheder.
  6. Norefjeller nær Oslo et populært skicenter med mange gode og stejle bakker, og OL i vinterlegene blev afholdt her i 1952.
  7. Oslo Vinterpark er ikke specielt stor, men alligevel kan man her finde gode muligheder for at stå på ski, og især snowboarding er udbredt her, så man afholdt verdensmesterskaberne i snowboarding (WSC) her i 2012.
  8. Hovden er beliggende i Setesdal, og her findes mere end 30 pister samt 10 lifter fordelt over 30 kilometer velpræpareret alpinmorskab.
  9. Rauland ligger i Telemark, og her finder man masser af aktiviteter og skiløb for enhver smag og aldersgruppe.
  10. Kongsberg ligger kun en times kørsel fra Oslo, så her finder man et moderne skiområde med bakker i alle sværhedsgrader. Her er også mulighed for at dyrke slalom ved en nedfart specielt til slalomkonkurrencer, og desuden findes en terrænpark, så generelt er området meget familievenligt.

 

Generelt om skisport i Norge

Det er både hurtigt, nemt og billigt at rejse til Norge på skiferie, så især børnefamilierne valfarter hertil hver vinter, og heldigvis findes der masser af børnevenlige skisportsområder overalt i Norge. En skiferie går især ud på at være sammen under hyggelige forhold, og det kan en skiferie nemt tilbyde, så på den måde kan familien rystes godt sammen og nyde de mange tilbud indenfor vintersport, så man finde sine favoritter. Man kan som regel lære at stå på ski i 4-5 års alderen, og mange børn elsker at stå på ski, kælke, skøjte, snowboarde eller kite-surfing, da det vigtigste er at slappe af sammen med familie og venner, og ved afterskiing kan man tage en tur rundt i naturen og se andre attraktioner samt nyde maden på caféer eller restauranter.

Billede: Destinasjon Trysil