En større rundspørgeundersøgelse foretaget af Mountain Management i Liechtenstein er kommet frem til, at landene langs bjergkæden Alperne tilbyder de bedste skisportsområder i Europa, og især Østrig og Schweiz skiller sig ud som klare vindere på området med de bedste all-round-skisteder. Man har totalt set i undersøgelsen besøgt 40 skiområder og interviewet 18.000 skiløbere, og nu offentliggør man tallene, så folk nemmere kan vælge et favorabelt skisportssted til næste skiferie.

 

Dette inkluderer undersøgelsen

Man har vurderet de vigtigste faktorer for familier, som kommer til skisportssteder for at få en hyggelig ferie med mange gode oplevelser i det bjergrige snelandskab. Man har ved vurderingen især fokuseret på disse faktorer:

 • Sikkerheden på pisterne
 • Skiskolerne
 • After-skiing tilbuddene
 • Aktiviteter på stedet for børn og voksne
 • Stemningen i byen
 • Venlighed og service i skiområderne
 • Skisportsstedets størrelse og udbud af skiløb

 

Konklusion på testen blev karakterer indenfor hvert enkelt område, og de første seks placeringer i toppen vandt Østrig og Schweiz med tre placeringer hver.

 

Sådan bør man vælge en skiferie

Når man skal planlægge en skiferie, så er der især fem afgørende faktorer, som man bør vægte højt, når man skal vælge et skiområde frem for et andet.

 1. Skisportsstedets størrelse og udbud af pister er vigtigst.
 2. Snesikkerheden er ifølge undersøgelsen den næstvigtigste faktor i valget.
 3. Sikkerheden på pisterne er også meget vigtig.
 4. Venlighed og service i byen tæller også højt.
 5. Tilgængelig transport til skiområdet betragter mange som en vigtig faktor.

 

Man kan eventuelt overveje næste gang at tage på skiferie til ét af disse seks vindende skisportssteder:

 1. Schladming i Østrig, der ligger ved skibyen i Obersteirmark, som findes i det store skiområde Dachstein-Tauern. Her finder man 87 lifter og 152 km pister.
 2. Lech-Zürs i Østrig befinder sig i Arlberg området, der også omfatter bl.a. St. Anton skisystemet i Vorarlberg med 84 lifter og 284 km pister.
 3. Aletsch Arena i Schweiz er et skiområde i kantonen Wallis. I denne bilfri skiby er der skiløb op på Altesch-gletsjeren, og her er 34 lifter og 104 km pister.
 4. Zermatt i Schweiz ligger også i kantonen Wallis, og her findes det berømte bjerg Matterhorn. Området kan desuden tilbyde ski om sommeren, og det har 47 lifter og næsten 200 km pister.
 5. Serfaus-Fiss-Ladis ligger i Tyrol i Østrig, og her er også bilfri zone, idet man benytter et underjordisk skitog gennem byen. Her findes 70 lifter og 187 km pister medmasser af snekanoner.
 6. Arosa i Schweiz ligger i kantonen Graubünden, og dette lille skiområde har 15 lifter og 70 km pister.

Billede: Sarah Leo